top of page

Παρουσίαση του βιβλίου "Ελάτε να παίξουμε" στη Φίλια Λέσβου


Μετά την επιτυχημένη πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου που εκδόθηκε από την Τοπική μας Διοίκηση, με τίτλο «Ελάτε να παίξουμε», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, διοργανώθηκε την Παρασκευή 9 Αυγούστου, μια δεύτερη παρουσίασή του, στον παραδοσιακό οικισμό της Φίλιας Λέσβου, που αποτελεί και την ιδιαίτερη πατρίδα της συγγραφέα του κας. Κλεονίκης ΜΑΡΜΑΡΟΥ.

Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο των «Καλφαγιαννείων», μιας σειράς δράσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο η οικογένεια του κ. Γεωργίου ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ στη μνήμη του εκλιπόντος αδελφού του και τοπικού ευεργέτη Στυλιανού ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ. Την παρουσίαση επιμελήθηκε η θεατρολόγος-ηθοποιός, συγγραφέας και δημοσιογράφος κα. Νάσια ΔΑΦΙΩΤΗ, που ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη χαρά στην πρόσκληση αυτή. Το κοινό που συγκεντρώθηκε στην κατάμεστη πλατεία του χωριού αγκάλιασε πραγματικά για ακόμη μία φορά την πρωτοβουλία της Ένωσής μας και της συγγραφέα, υποστηρίζοντας έμπρακτα τον Σύλλογο γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό "Συν-Εξέλιξη", για την ενίσχυση του οποίου θα διατεθούν τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου.



Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεώργιος ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ, ο πρόεδρος του χωριού της Φίλιας κ. Σταύρος ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΤΗΣ, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κα. Κατερίνα ΣΤΡΑΤΑΚΗ, η πρόεδρος του συλλόγου Φιλιανών Αθήνας κα. Καλλιόπη ΚΟΥΤΣΑΒΛΗ και μέλη του εν λόγω συλλόγου, η πρόεδρος του συλλόγου "Ανάπτυξη" κ. Εριφύλη ΣΑΛΑΤΕΛΛΗ, ο πρόεδρος του ιππικού και πολιτιστικού συλλόγου "Άγιος Γεώργιος" κ. Δημήτριος ΚΑΜΠΕΡΟΣ και ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Φίλιας κ. Πολύδωρος ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσής μας που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, έτυχε εγκάρδιας υποδοχής και φιλοξενίας τόσο από τους διοργανωτές και τους εκπροσώπους των φορέων του χωριού, αλλά και από τους κατοίκους του που την τίμησαν με την παρουσία τους.

Την επόμενη της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε στη Φίλια εκδήλωση με αναβίωση ομαδικών παιχνιδιών, που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού παιδιών, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παραδοσιακά παιχνίδια και να ψυχαγωγηθούν μέσα από αυτά.






35 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Comentarios


bottom of page