top of page

IPAWC2023 - Το 660 Παγκόσμιο Συνέδριο Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στην ΑθήναΠραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (International Police Association), το 66ο Παγκοσμίου Συνεδρίου (I.P.A. WC 2023) της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, στην πόλη της Αθήνας από 24-29 Οκτωβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, με συμμετοχή εκπροσώπων Αστυνομικών από (68) Χώρες μέλη, από τις πέντε Ηπείρους. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων και των επισκεπτών ξεπέρασε τα τριακόσια πενήντα (350) άτομα.

Η Επίσημη Τελετή Έναρξης του Παγκοσμίου Συνεδρίου, έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 25ης Οκτωβρίου 2023, με την μουσική υπόκρουση της Φιλαρμονικής Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, παρουσία της Πολιτικής & Φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπροσώπων Τοπικών Διοικήσεων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, Φορέων, Αρχών, Επιτίμων μελών, Συνδικαλιστικών και λοιπών Ενώσεων, Επιχειρηματιών, μελών και φίλων της Ενώσεως μας. Την Τελετή Έναρξης παρουσίασε η Α/Υ΄ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας και σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Βλάσιος ΒΑΛΑΤΣΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μάνος ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ο Εκπρόσωπος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας- κ. Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Νικόλαος ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ και ο Παγκόσμιος Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Pierre- Martin Moulin. Στην διάρκεια της Τελετής αποδόθηκε από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Βλάσιο ΒΑΛΑΤΣΟ και τον Παγκόσμιο Πρόεδρο ΙΡΑ κ. Pierre- Martin Moulin, Τιμητική Πλακέτα στην χήρα του αειμνήστου Γεωργίου ΚΑΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - π. Παγκοσμίου Γενικού Γραμματέα του ΙΕΒ, για την αναγνώριση της προσφοράς του προς την Ένωσή μας. Την ίδια ημέρα απογευματινές ώρες έλαβε χώρα έκθεση αγαθών (παραδοσιακών προϊόντων- ποτών) και υλικών-πραγμάτων (σημάτων- εντύπων Αστυνομικής φύσεως & ΙΡΑ κ.α.) των Χωρών όπου συμμετείχαν στο Συνέδριό μας και εν συνεχεία ακολούθησε γλέντι με ελληνικούς χορούς.

Την 26η και 27η Οκτωβρίου 2023, άρχισαν-συνεχίστηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου για τους Εκπροσώπους & τους παρατηρητές των (68) Χωρών και ολοκληρώθηκαν με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Παγκοσμίου Διοικητικού Συμβουλίου (Ι.Ε.Β.) της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών. Οι δε εκδρομείς και τις δύο αυτές ημέρες ακολούθησαν εκδρομικό πρόγραμμα με επίσκεψη σε πολιτιστικά μνημεία του Σουνίου και της Αθήνας. Ως Ελληνικό Εθνικό Τμήμα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, καθόσον καταφέραμε για πρώτη φορά την ταυτόχρονη εκλογή, ενός Έλληνα και μιας Ελληνίδας εν ενεργεία Αστυνομικών στην 10μελή Παγκόσμια Διοίκηση της Ενώσεώς μας (Ι.Ε.Β.), του κ. ΠΑΡΓΙΝΟΥ Χρήστου ως Προέδρου Κοινωνικοπολιτιστικής Επιτροπής και της κα. ΛΟΓΑΡΙΔΟΥ Σοφίας ως πρώτη Εσωτερική Ελεγκτή, τους οποίους συγχαίρουμε και ευχόμαστε καλή & δημιουργική θητεία. Νέος Παγκόσμιος Πρόεδρος της ΙΡΑ εκλέχθηκε ο Αυστριακός κ. Martin HOFFMAN. Την 28η Οκτωβρίου 2023, ημέρα Εθνικής Εορτής της Ελλάδος- Επετείου του «ΟΧΙ», το σύνολο των συμμετεχόντων στο Συνέδριο μας, επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης και τον Παρθενώνα. Το ίδιο βράδυ έλαβε χώρα η Επίσημη Τελετή Λήξης του Παγκοσμίου Συνεδρίου μας, η οποία συνοδεύτηκε από την μουσική υπόκρουση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθησε γλέντι με ελληνική και ξένη μουσική. Το Συνέδριό μας στέφθηκε κατά γενική ομολογία από απόλυτη επιτυχία, ξεπερνώντας ακόμη και τις προσδοκίες μας. Οι τριακόσιοι πενήντα (350) περίπου παρευρισκόμενοι, έζησαν από κοντά την Ελληνική φιλοξενία και γνώρισαν «κομμάτι» της κοινωνικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής, τουριστικής αλλά και επιχειρηματικής πλευράς της Χώρας μας. Μετά την λήξη του Συνεδρίου μας, 29 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2023, έλαβε χώρα η Παγκόσμια Εβδομάδα μελών ΙΡΑ, με συμμετοχή (80) περίπου συναδέλφων, η οποία ολοκληρώθηκε, ομοίως με απόλυτη επιτυχία.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά: -Tην Πολιτική και Φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) του Υπουργείου Τουρισμού, για την παραχώρηση της Αιγίδας τους και για κάθε συνδρομή που μας παρείχαν. -Τους εθελοντές και φίλους της Ενώσεώς μας για την εθελοντική συνδρομή τους. -Τις Τοπικές Διοικήσεις Ι.Ρ.Α. ανά την Ελλάδα που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου μας. -Τους χορηγούς μας, που συνέδραμαν ο καθένας με τον τρόπο του, σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα που ανέλαβε του Δ.Σ. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος μας. – Τα μέλη του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Εθνικού μας Τμήματος. – Τις οικογένειές μας για την υπομονή και την στήριξή τους. – Τις Τοπικές Διοικήσεις όπου συνέδραμαν στην διοργάνωση της Εβδομάδας Φιλίας. – Τις Εφορίες Αρχαιοτήτων που ενεπλάκησαν στις επισκέψεις μας. – Τις ξενοδοχειακές μονάδες που διέμεναν οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο και την Εβδομάδα Φιλίας. Και τέλος, – Τον καθένα και την καθεμία σας, που στο «παρασκήνιο», εργάστηκε και πίστεψε σε όλο αυτό. Η επιτυχής διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου μας θα αποτελέσει την «ναυαρχίδα» προβολής Παγκοσμίως του Εθνικού μας Τμήματος και της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα, όμως παράλληλα αποτέλεσε και ένα μεγάλο «στοίχημα» για το Δ.Σ. μας.


ΕΝΑ «ΣΤΟΙΧΗΜΑ», ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» !!!

SERVO PER AMIKECO (Υπηρετώ δια της Φιλίας)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Comments


bottom of page